sâmbătă, martie 05, 2011

Cea mai frumoasa seara din viata mea


Cea mai frumoasa seara din viata mea...oricine ar crede ca va urma istorisirea unei frumaose intalniri cu un Fat Frumos mult asteptat. Dar nu! Cea mai frumoasa seara din viata mea am petrecut-o cu o orchestra de peste 80 de oameni, o sala plina de mai mult de 4000 de persoane, si cel mai important, ...cu Domnul Tudor Gheorghe. Am acceptat invitatia la concertul Maestului dintr-o lipsa acuta de distractie, insa s-a dovedit a fi cea mai buna decizie din ultima perioada.
Alergand haotic spre Sala Palatului, am intarziat :D dar numai 15 minute. Am urcat frenetic scarile pana la loja, am renuntat la hainele grele pline de frig, si ne-am asezat comod pe scaunele. In urmatoarele 15 secunde si-a facut aparitia Omul care avea sa-mi schimbe perceptia despre cultura si lume, si viata...in doar 2 ore. Concertul s-a numit "Al cincilea anotimp".
"Al cincilea anotimp este femeia". Acestea au fost primele cuvinte ale Maestrului. Asa au inceput cele mai minunate 2 ore din toata viata mea de pana acum. In momentul in care a inceput prima melodie, de la prima nota cantata de orchestra...mii de sentimente de incantare, impletite cu fericire m-au invadat. Porii mi s-au destupat din dorinta de a se unii cu sunetele muzicii, vocea Omului mi-a trezit la viata toate sentimentele amortite, uitate si chiar nedescoperite. Versurile imi umblau pe sub piele, inima uitase sa mai bata si parca nu mai respiram. Dintr-o data m-am simtit singura, fara nimeni imprejurul meu, iar in fata mea se afla doar Tudor Gheorghe care se unise cu ingerii si-mpreuna imi cantau mie, si numai mie. Atunci am aflat ce inseamna cu adevarat fericirea. Nu respiram de teama sa nu deranjez cantecele. Nu am scos nici un sunet pentru a nu dezola orchestra. Nu mi-am mutat privirea in alta parte decat la scena.
La cantecele despre mama,...broboane de apa s-au ingramadit sub iris impingandu-se una pe alta spre iesire. Drept rezultat, dare mici de lacrimi imi brazdau obrajii...."Mama esti mai frumoasa decat o duminica fara sfarsit".
Nu m-am gandit niciodata ca exista pe lume un om atat de frumos precum Domnul Tudor Gheorghe. Si nu ma refer la frumusetea fizica, sau exterioara, desi nu duce deloc lipsa de aceasta, ci ma refer la cea interioara care iese la suprafata prin simplitate, prin modestie, prin voce, prin versuri si cantece.
A fost cu adevarat DIVIN.
Mi-as dori ca in fiecare seara sa adorm pe basmele sau intamplarile povestite de Tudor Gheorghe. Si da, pot spune ca sunt indragostita. Indragostita cu adevarat, neconditionat...de concertul lui Tudor Gheorghe.
Am mii de sentimente de implinire sufleteasca pe care pur si simplu nu le pot exprima. Recomand tuturor...macar o data in viata sa mearga la un spectacol al Maestrului. Si scapati de prejudecata cum ca acest tip de ARTIST este "expirat", este pentru babalaci...din contra, EL este pentru toate sufletele tinere, pentru iubitorii de cultura adevarata, pentru mine, si pentru tine.

Un comentariu: