duminică, martie 06, 2011

Fata cu gol in suflet si visuri in pumni





Ce e de facut cand o relatie lunga se incheie? Ce mai e de spus cand realizezi ca omul despre care credeai ca-ti va si alaturi pana la cele mai indepartate batraneti, alege sa imbatraneasca fara tine? La ce mai ai de sperat cand vii seara acasa si gasesti armonia singuratatii?
Ai putea sa-ti iei cateva prietene, o cutie de inghetata, si filme de dragoste, si o duzina de servetele nazale. Si uite asa poti da start picaturilor de lacrimi care, dupa prima scena de dragoste se vor transforma in rauri, iar sfarsitul filmului (un happy-end, bineinteles) te va gasi cu fata lipita de podeaua rece, cu ghemotoace umede de servetele, cu obrajii scaldati in lacrimi, repetand la nesfarsit "de ce?", "de ce acum?", "de ce eu?". Ai putea sa te "inarmezi" cu haine atractive, machiaje colorate, parfumuri scumpe, si sa iesi la "vantoare". Si vei gasi un mascul pe post de "ajutor" in lupta ta spre vindecare.
Sau ai putea pur si simplu, sa-ti repeti ca "nimic nu e intamplator in viata". O despartire nu este o cumpana in viata. Este o incheiere a unei etape, a unei experiente, din care ai avut de castigat si de pierdut. Pentru ca relatiile nu sunt precum un cerc, fara inceput si sfarsit, ci precum o linie, ori dreapta, ori in zig-zag, o linie care a inceput in punctul A, si se incheie in punctul X.

Fata cu gol in suflet si visuri in pumni e o fata unica, si totusi comuna. In suvitele de par are cosite impletite cu momente de iubire, in parfumul ei este aroma scenelor de dragoste, iar cand inima ii bate transmite in aer o dragoste neconditioanata fara sfarsit. Are un gol in suflet, nu mic, nu mare. Doar un gol, o gaura captusita cu tristete, imbibata in lacrimi, si cusuta pe margini cu acceptare. Un gol care peste catva timp va fii umplut cu alta poveste de iubire. Este fata care plange. Dar plange dupa fluturasii care obisnuiau sa se zbenguiasca in stomacul ei. In suspinele ei se regasesc intrebari despre locul in care se afla acum fluturasii, fara sa stie ca in ea se dezvolta deja mici larve care vor contempla nasterea unei noi iubiri prin aparitia unor noi fluturasi.

Fata tine strans in pumni visuri pentru viitor. Pentru ca implinirea unui vis inseamna nasterea altuia. Pentru ca un vis neimplinit nu e un vis pierdut. Si inca mai e destul timp pentru a indeplini chiar si visurile ce credea ca sunt esuate.

Viata este prea scurta pentru a irosi timpul cu tristete.

Fata cu gol in suflet si visuri in pumni a devenit femeia cu inima plina de bucurie si iubire si vise implinite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu