miercuri, martie 30, 2011

sarcina si copiii...





































Vine un moment in viata cand "trebuie", e"musai"...sau cel mai bine exprimat, SIMTIM, ca "personajul" noi doi, trebuie inlocuit cu "noi trei".Pentru ca povestea noastra a imbatranit, s-a plafonat, nu mai ofera lucruri noi, si nu mai face fata basmului.

Devenim mame pentru ca dam nastere unui prunc, pentru ca uitam de noi pentru un pitic ce este parte din sufletul, corpul si viata noastra.Suntem mame pentru ca ne dedicam viata unui suflet, care nu suntem noi. Suntem mame pentru ca muncim si luptam pentru puiul nostru. Suntem mame pentru ca pur si simplu asa simtim.


Suntem mame pentru ca asta este scopul pentru care noi, la randul nostru, avem mame care ne-au adus pe lume.

Nu pot sa-mi imaginez ca sunt femei care nu isi doresc sa sadeasca in pantecul lor samanta iubirii supreme. Nu pot sa-mi imaginez ca viata unui om poate fi implinita fara a avea in brate un pui de om.

Un suflet care intra in viata ta cu pasi marunti si manute minuscule, care se rostogoleste pe culoarele inimii tale, care gangureste in urechea ta interna. Care iti scalda pieptul in lacrimioare de roua, care iti spune ca te iubeste si care te invata sa iubesti neconditionat, oricand, oricum, oriunde. Orice om are o singura inima. O femeie insarcinata are doua inimioare care bat la unison. Doua inimioare care dupa nasterea prunctului raman conectate la nivel spritual pana la sfarsitul vietii pamantene, si care comunica dincolo de limitele limbajului vorbit.

Cu ce poti compara primele cuvinte ale piticului tau? Pe cat si pe ce poti vinde prima felicitare de 8 Martie facuta de manutele micutului tau in care timid, schiop si colorat iti scrie "La multi ani, Mami!Te iubesc"? Oare cat costa fericirea cu care-ti umple inima copilul tau ?


Cum sa nu-i iubesti zambetul stirb, si boroboatele?Cum sa nu adori ghidusiile, si carliontii, si mirosul pielii lui care este cel mai persistent si frumos parfum din toate? Cum sa nu-i contempli falcutele rosiatice, si nasucul cat un nasturel? Cum poti trai fara emotia si framantarea emotiei de a-ti vedea in fiecare clipa adevaratul sufet pereche?Pentru ca, pentru mine, sufletul pereche este doar copilul tau. Iubitul este partea inimii tale care te completeaza, care te face sa fii intreg. Copilul este cea mai importanta parte, cea care-ti implineste fericirea si armonia emotionala.
Copilul tau esti tu. Copilul tau este acel intreg "noi doi" (tu si iubitul tau) in miniatura.

Pentru Sofia si Luca, singurele stele care ar completa Universul.

2 comentarii: