joi, iulie 01, 2010

INSELATA si (sau) fericita?!

"Statistic vorbind, barbatii inseala mai mult. Sensibil vorbind, femeile sufera mai mult, cand sunt inselate. E una dintre cele mai acute dureri pe care le simti intr-o viata de femeie- pana si durerile facerii au azi leac si final fericit, pe cand inselatul lasa urme, deformeaza increderea, frumusetea, deregleaza mecanismul de iubire si, la unele, chiar metabolismul.
Cand se intampla nenorocirea, se aduna, ca la o intalnire, toate fortele negative despre care nu prea stiam ca le avem. Prima reactie, aceea de furie, vine de mana cu dezamagirea si in hora asta apar pe rand, tristetea, lacrimile suvoi, frustrarea, gelozia, indoiala, spaima de singuratate, durerea ca am pierdut ceva frumos si solid, lipsa de discernamant in a gasi solutia potrivita...
N-am invatat toate lectiile din manual, dar am priceput, candva, ca a trai cu panica de a fi inselata e mult mai neproductiv decat sa traiesti in pasiune si iubire, pana unde se poate...
Unele am invatat sa iertam, desi orice psiholog ne-ar spune sa nu repetam greseala, caci ne va trimite in depresii adanci. Cand ne iubim barbatul cu sufletul intreg, rareori putem renunta la el doar pentru ca a fost lipit de trupul altei femei. Trecem, ca printr-un ritual instinctiv, prin toate starile de suferinta si respingere, dar, la capatul lacrimilor si al framantarilor, iertam si mai incercam sa mai construim o data puntea fericirii in doi.
Nu stiu daca exista un numar de greseli pe care le putem ierta sau doar una e de-ajuns ca sa ne ducem in drumul nostru, singure, dar stiu ca a fi inselata de barbatul iubit e una dintre cele mai mari traume care ne fac viata urata.
Iubirea e minunea din viata fiecareia dintre noi, e zambetul nostru cel mai senin si stralucirea de stele din ochi. Da, e exact poezia asta, mai profunda sau mai naiva, pe care o simtim pana-n adancul sufletului cand ne indragostim. Cand se duce naibii, ne ducem si noi in calatoria asta absurda. Daca e adevarat ca exista pentru fiecare femeie barbatul potrivit, atunci nu ma indoiesc ca-l va gasi fiecare femeie. Daca e adevarat ca nu exista iubire perfecta, atunci nu ma indoiesc ca veti afla asta intr-o buna zi.Daca e adevarat ca exista femei carora nu le pasa atat de tare de fidelitatea partenerului si sunt fericite doar ca el se intoarce mereu acasa, atunci sa fie asta forma moderna de fericire..."

Mihaela Radulescu-Elle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu